S'il vous plaît attendez un moment..
Busy loader
UK flag
Hi, we have a English version of our site too ;-)
please visit en.firstlight.nl
Accueil Assortiment Votre compte Commande rapide Service clients Contact

Produits

Gloeilampenverbod

Gloeilampenverbod

De Europese Commissie heeft besloten om de verkoop van gloeilampen vanaf 1 september 2009 stapsgewijs te verbieden. In 2012 moeten alle gloeilampen uit de winkels verdwenen zijn. De gloeilamp gebruikt volgens de Europese Commissie veel te veel stroom en gaat minder lang mee dan bijvoorbeeld een spaarlamp of een LED lamp.

Stand van zaken
Vanaf 1 september 2009 zijn de matte gloei-, softone- en flame en gloeilampen boven de 80W zonder reflector verboden. Dit verbod houdt in dat de fabrikanten de voorraden per 1 september moeten vernietigen en dat groothandels en de winkel hun eigen voorraad mogen uitverkopen.

Wat houdt dit voor u in?
Fabrikanten zullen er naar streven om geen voorraad meer te hebben van de lampen waar een verbod op komt. Alle voorraad die nu op is van de betreffende lampen zullen niet meer worden geproduceerd. De verwachting is dat na 1 juni 2009 geen voorraad meer is van deze lampen bij de fabrikanten.

Wat kunt u hiermee?
Consumenten hebben natuurlijk hier iets van opgevangen maar beseffen waarschijnlijk niet dat in september deze lampen (al) niet meer te koop zijn. Consumenten zullen moeten wennen aan de prijzen van energie zuinige lampen en de kwaliteit van het sfeerlicht. Voor matte lampen zal de consument in het beginsel makkelijk overstappen naar heldere lampen, maar voor Softone en Flame zijn in de normaal-, kogel- en kaarslampen geen alternatieven. Consumenten zullen daarom zeker in de eerste maanden op zoek gaan naar deze lampen.

Onze mening
Het gloeilampenverbod is naar onze mening veel te snel ingevoerd. Op dit moment is de LED gloeilampvorm geen bruikbaar alternatief qua prijs, kleur en wattage. De ontwikkeling van LED gaat erg snel wat ten goede komt aan prijs, kleur licht, vorm en wattage. Ook in spaarlampen zijn er veel oplossingen maar met name op het dimbare gebied werkt niet alles zo goed als fabrikanten beloven.

De media
In de kranten en op TV is er veel aandacht voor geweest, maar nog niet iedereen snapt wat de gevolgen zijn. Op www.gloeilampenverbod.nl kunt u meer lezen en eventueel een petitie tekenen tegen dit gloeilampenverbod.
Les prix sont hors TVA.

Aucun élément trouvé dans la sélection actuelle.

Pas de produits - € 0,00